Viikon hiljaiselo johtuu maalla vietetystä ajasta. Päädyin yllättäen hoitamaan tätini eläinlaumaa maalle kokonaiseksi viideksi (vai kuudeksi?) päiväksi. Ja kivaa oli!

Molemmat omat koirat oli mukana, vaikka tädin yhdellä koiralla oli juoksut. Ja "tärppipäivät" osui just ihanasti siihen hetkeen, kun olin siellä oman juoksunarttuja vihaavan narttuni ja leikkaamattoman urokseni kanssa. Juoksunarttu ja oma urokseni ovat kyllä samaa rotua, mutta ikävä kyllä, ne ovat myös puolisisaruksia. Ei auttanut järkiperustelut urokselle, eikä kyllä nartullekaan, kun yritin selittää sukusiitosprosenteista ja muutenkin yrityksen järjettömyydestä. Yhteen olisi pitänyt silti päästä. Ilkeä akka olin, enkä päästänyt.

Yllättäen narttuseni tykästyi tädin tuoreeseen käyttöbordercolliehen. Molemmat on narttuja, siis omani ja tädin bc. Niin ne vain juoksi pitkin tietä (ei huolta, tien päässä on tädin "maatila" eikä puoleen kilometriin muuta asutusta yhtä tyhjillään olevaa mökkiä lukuun ottamatta), kaksi pöhköä paimenta.
Totesin myös, ettei taida olla näy-kelpiestä lammaskoiraksi. Ainakaan jos vertaa käy-bc:hen. Kelpie istui tyytyväisenä siskon vieressä kuistin portailla ja oli "tupakalla". Ja sitten suoraan sisälle, pöhkö koira.
Uros laihtui maalla, kun ei ruoka maistunut hyvän hajuisen tytön lähellä. Loman lopulla bc:kin kehitti vielä juoksut itselleen. Ei hyvä!

Pääasiassa hoidin siis kolmea koiraa, tädin bretoninarttua, bordercollienarttua ja vanhaa rottweilerurosta. Ja omia kahta koiraani.
Sekä kuutta lammasta ja kahta hevosta, joista toisella on ikää kaksi kuukautta.

Vietin aikaani hevoslaitumella, vesiä kantaen, ruokia jakaen, suunnilleen yhtä paljon kaikkia koiria huomioiden ja tietenkin- ratsastaen.
Koirat piti ulkoiluttaa kolmessa erässä- omat oli erä #1, tädin nartut oli erä #2, ja tädin rottweileruros oli erä #3. Erän #2 ja #3 saattoi sekoittaa ottamalla bc:n ja rotikan, jotka on monesti ulkotarhassa (kuten myös loppu erästä #2, paitsi juoksujen aikana), tai erän #1 nartun ja erän#2 bc:n. Urokset eivät tule keskenään toimeen eikä urosta tietenkään voi päästää juoksuisen nartun kanssa. Ei se silti niin vaikeaa ollut, kuin miltä kuulostaa.

Tietenkin ratsastus oli yhdenlainen haaste, itse kun olen hyvin pieni ihminen, ja hevonen on suuri tinkertamma. Tai ei se vielä, tamma on superkiltti ja rauhallinen. Eikä se jaksa riehaantua, kun on pieni varsapoika mukana.
Haasteen toi se, ettei tamma olis halunnut kuolaimia suuhunsa, ja varsapoika saattoi riehaantua kesken lenkin. Lenkillä oli mukana koiraerä #2, joka piti varsan järjestyksessä. Kyllä hyvästä paimenkoirasta on paljon iloa!

 

Päivän kirjoja on paljon.
Luin lomallani esimerkiksi Maria Augusta Trappin kirjan "Trappin perhe- the sound of music". Pitkä oli, ja kauan sain lukea.

[img]http://www.antikvaari.fi/imagesproduct/1064_trappin_perhe.jpg[/img]

Myös Ritva Toivolan "Tuomas Karhumieli" oli mukana.

[img]http://www.savonsanomat.fi/multimedia/dynamic/00116/Toivolan_kansi_116858a1.jpg[/img]

Alexander McCall Smithin "Mma Ramotswe tutkii- oivallinen aviomies"

[img]http://plaza.fi/s/f/editor/images/oivallinen_aviomies_211.jpg[/img]

Ja Essi Kummun "Karhun kuolema", jota en kyllä jaksanut lukea loppuun asti.

[img]http://www.savonsanomat.fi/multimedia/dynamic/00167/Kummu_kansi_167671a1.jpg[/img]

 

Suosittelen oikeastaan ehkä kaikkia. Lukekaa pois vain, ihmiset :)

 

Päivän roska... tänään en ole poiminut vielä roskia- muistaakseni. Se tosin on niin refleksinomaista, etten enää kiinnitä siihen niin huomiota. Maalla pääasiallinen roska oli tupakka-aski tai jätskipaperi. Mikä siinä on, että niitä pitää aina pudotella maahan?

Ja päivän kuvana on tämä

1311624269_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Maalla tuli myös mietiskeltyä kaikenlaista, kuten kuolemanrangaistusta, mutta siitä tulisi niin pitkä pohdinto, että sille täytyy pyhittää ihan oma päivitys :)